Skip to content

 

Over Dhyaan

Dhyaan is Hindi voor aandacht én klinkt hetzelfde als mijn bijnaam, Diaan. Dat roepen mijn kinderen als mijn aandacht gevraagd wordt. 😉

Mijn eigenlijke roepnaam is Diane. Ik schrijf en ben woordenvanger, verhalenvertaler en contentcoach voor ondernemers die de wereld mooier en vooral liefdevoller willen maken.

Als kind was de bibliotheek al mijn favoriete hangplek. Nieuwsgierig naar de verhalen en werelden, die tijdens het lezen tot leven kwamen in mijn hoofd, las ik zo ongeveer de bibliotheek leeg. Voor mij was het heerlijk om zoveel woorden, werelden en verhalen te leren kennen, maar mijn omgeving snapte er weinig van.

Een vriendinnetje was zelfs vaak boos op mij: “gebruik toch niet van die moeilijke woorden”. Ook mijn ouders konden me regelmatig niet volgen. “Wij hebben niet zoveel woorden gevreten als jij”, zei mijn vader dan.

Tja, wat doe je dan? Voor mij waren de woorden die ik gebruikte, helemaal niet moeilijk en ze gaven juist precies weer wat ik wilde zeggen. Maar ik wilde natuurlijk wel graag begrepen worden. En dat vroeg om het kiezen van andere woorden. Woorden die wel aankwamen. Woorden die wel begrepen werden. 

Dus stemde ik mijn woordgebruik af op degene met wie ik in gesprek was. Daar was ik me toen overigens niet van bewust. Ik deed het gewoon.

Net als schrijven. Dat deed ik ook gewoon. Voor mezelf. Dagboeken vol.

Fastforward naar 2013. Een heftige diagnose zette m’n wereld op z’n kop. Het schrijven hielp me om te dealen met de onzekerheid en met het vinden van antwoorden. Ik schreef om mezelf uit te drukken. Postte af en toe wat online.

Zo kwam ik erachter dat het helemaal niet zo gewoon was wat ik kon. Dat menig ondernemende vrouw worstelt met het vinden van de juiste woorden. Met het vinden én verwoorden van het verhaal, waarin haar ideale lezer zich herkent.

En ik merkte dat dit is, waar ik goed in ben én blij van word. Er zijn zoveel verschillende woorden, waarmee hetzelfde gezegd kan worden. De clue is het vangen van díe woorden, die gehoord kunnen worden. Het verhaal te vinden dat past.

Woordenschatgraven met vrouwen, die de wereld mooier en liefdevoller willen maken. 

Zodat ze moeiteloos schrijvend hun liefdevolle boodschap weten over te brengen en verspreiden.

Dat is mijn missie. 

Spreekt je dat aan? Kijk dan hier hoe je met mij kunt samenwerken.

Heb je een andere wens of behoefte? Let me know. Ik denk graag met je mee.

diane dhyaan